Publiekshal gemeente • Zwijndrecht

Publiekshal gemeente • Zwijndrecht

>> Tijdelijke inrichting als pilot voor ambtenaren

 

Tijdens de bouw van het nieuwe gemeentehuis voor de gemeente Zwijndrecht worden de publieksfuncties van de gemeentelijke organisatie tijdelijk gehuisvest in een bestaand kantoorgebouw. In het huidige gebouw heeft iedere afdeling haar eigen loket. De tijdelijke huisvesting wordt als pilot gezien voor één gezamenlijke publiekshal.

 

Publieksvriendelijk

De voor de organisatie nieuwe functie van publiekshal is voorzien op de begane grond. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever is een specifiek concept ontwikkeld, dat in hoge mate publieksvriendelijk is en dat van ambtenaren een meer klantgerichte opstelling vraagt.

 

Ontvangstruimte

De publiekshal is één grote ruimte, waarin zich een ontvangstruimte met leestafel en een receptiebalie bevind, een wachtruimte met voorzieningenelement en een ruimte waar de burgers aan een aantal sta- en zitbalies worden geholpen. Daarnaast is er voorzien in een aantal spreekkamers en een compact trouwzaaltje. De vloerafwerking is uitgevoerd in twee tinten tapijt, die samen de contour van de gemeentegrens van Zwijndrecht weergeven. Abrahamse De Kock Architecten heeft het maatwerk ontworpen en heeft geadviseerd in de losse inrichting en afwerking. Het vaste meubilair is uitgevoerd in bamboeplaatmateriaal en kunststofelementen met led-verlichting.

 

Herbestemming

De gemeentelijke organisatie is inmiddels verhuisd naar het nieuwe raadhuis. Een deel van het maatwerkmeubilair heeft inmiddels  een herbestemming gekregen in de publiekshal van de gemeente Alblasserdam.

Opdrachtgever interieur:
Gemeente Zwijndrecht
Interieur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Ontwerp:
2005
Uitvoering:
2006
Uitvoerende partijen:

Hoogvliet en zn bv • Elektro Technisch Buro De Noord • AA Installatie Groep • Punt Interieurbouw bv

Fotograaf:
Iemke Ruige
Stationsweg
3331 LR
Zwijndrecht
Nederland