Buitenschoolse opvang COKD • Dordrecht

Buitenschoolse opvang COKD • Dordrecht

>> Flexibel en verrassend concept voor buitenschoolse opvang

 

Voor COKD-kinderopvang hebben we in opdracht van Woningstichting Trivire een nieuwbouw aan het Matena’spad - direct achter Schouwburg Kunstmin - ontworpen. Het kindcentrum biedt dagopvang en buitenschoolse opvang aan kinderen van 0-12 jaar.

 

Eis woningbouw levert verrassend concept
De nieuwbouw bestaat uit drie lagen met daarin zes groepsruimten. Een belangrijke eis was dat de opvang eenvoudig gewijzigd zou kunnen worden in vijf woningen. Door gebruik te maken van de toekomstige trappen van de woningen is een verrassende route door het gebouw ontstaan. Deze route geeft het interieur kleur en geeft de verschillende groepsruimten een eigen karakter.

 

Ruimte voor het kind
Aan de achterzijde heeft het gebouw - naar het plein toe - een transparante speelgang, waar kinderen ook bij minder weer kunnen spelen en rennen. Het grote plein is ook ingericht naar een ontwerp van Abrahamse de Kock Architecten en biedt voldoende ruimte om te spelen, rond te rijden en te stoeien, maar ook om te relaxen.

 

Architectuur
De buitenzijde van het gebouw is ingetogen en voegt zich in zijn omgeving; genuanceerd metselwerk en keramisch tegelwerk. Voor de twee tegelmozaieken in de plint hebben we kinderen van de opvang gevraagd een ontwerp gemaakt. De twee mooiste ontwerpen zijn gerealiseerd.

Opdrachtgever architectuur:
Woningstichting Progrez [nu Trivire]
Architectuur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Adviserende partijen:

Adviesburo Baas

Uitvoerende partijen:

Aannemersbedrijf Pullen bv • Quota Installatietechniek

Fotograaf:
Huib Kooyker
Matena'spad 77
3311ZL
Dordrecht
Nederland