Appartementengebouw Kuipershaven 34-35 • Dordrecht

Appartementengebouw Kuipershaven 34-35 • Dordrecht

>> Luxe brede appartementen aan historische Dordtse haven

 

In de historische gevelwand van de Kuipershaven, tussen het pand Rhein-Elbe en het koopmanshuis 'Het Meevat', is op de plaats van een klein woonhuis en een werkplaats een appartementengebouw ingegepast.

 

Pandbrede appartementen met uitzicht
Op de begane grond bevinden zich de entree, de bergingen, een bedrijfsruimte en de doorgang naar het binnenterrein. De vier pandbrede appartementen bevinden zich op de verdiepingen. Bij het bovenste appartement is de gevel terug gesneden en geeft een doorgaande raamstrook uitzicht op de Wolwevershaven en de Grote Kerk.

 

Ingetogen materialisering

De uitstraling van het appartementengebouw wordt met name bepaald door het rood-paars genuanceerde metselwerk en de geprofileerde hardstenen plint met entreepui. Het bovenste deel van het gebouw is uitgevoerd in geprepatineerd gefelst zinkwerk. In de achtergevel accentueert een element met glazen bouwstenen het trappenhuis van het woongebouw.

 

Binnenterrein

Een stalen hekwerk geeft toegang tot het binnenterrein, waar de parkeerplaatsen zijn voorzien. De carport is voorzien van een mossedum vegetatiedak.

Opdrachtgever architectuur:
Wesmycon
Architectuur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Uitvoering:
1998
Adviserende partijen:

Wijcon

Uitvoerende partijen:

Den Hartog Bouw bv

Fotograaf:
Huib Kooyker
Kuipershaven 34-35
3311 AL
Dordrecht
Nederland