Woonzorggebouw Aafje Slinge • Rotterdam

Woonzorggebouw Aafje Slinge • Rotterdam

Aafje heeft een eigen visie op zorg, waarbij steeds de individuele wensen van de gast of de bewoner centraal staat. Om die visie en de identiteit van de organisatie ook binnen de verschillende gebouwen beter herkenbaar te maken, heeft Abrahamse De Kock Architecten een aantal uitnodigende interieurs ontworpen. Na de realisatie van het in de zorgsector gewaardeerde Zorghotel bij het Maasstad Ziekenhuis, volgden de interieurs voor de woonzorggebouwen aan de Burghsluissingel en de Slinge in Rotterdam. De inrichting van de algemene ruimten, de ontmoetingsruimte en de kantoren in deze nieuwe complexen sluit naadloos aan op de architectuur van de gebouwen. Ze hebben een warme en hedendaags uitstalling, die goed in de smaak valt bij de wat oudere doelgroep. Naast het ontwerp van al het maatwerk meubilair, de keuze van de losse inrichting, de kleuren en materialen voor het interieur, de volledige stoffering en de verlichting, is ook de signing door ons bureau ontworpen.

Het woonzorgcomplex aan de Slinge in Rotterdam is een ontwerp van 0-10 Architecten. Het bestaat uit twee stoere torens, onderling verbonden door een éénlaags volume. In de lage toren genieten de bewoners van appartementen die meer ruimte en privacy bieden dan gebruikelijk is in een verzorgingshuis. In de hoge toren wonen bijna 100 dementerende ouderen met een intensieve zorgbehoefte. Vanaf de hoger gelegen verdiepingen genieten zij van een spectaculair uitzicht over Rotterdam. De voordeuren in de inpandige gangen zijn nadrukkelijk vormgegeven als individuele woningentrees in een appartementengebouw. De lichte grijze vloeren, in combinatie met het rood van de wanden en het essen in de entree-elementen en deuren versterken dit beeld. In het bouwdeel tussen de torens bevindt zich de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Deze lichte ruimte heeft een caramelkleurige bamboe parketvloer en een bijpassen houten plafond gekregen. De combinatie van het bamboe maatwerkmeubilair en de rode kleur in de stoelen en de gordijnen, maken dat de ruimte een uitnodigende en warme sfeer uitstraalt. In de hoogbouw heeft iedere verdieping een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Ook deze ruimten, bestemd voor de bewoners met een psychogeriatrische zorg indicatie, hebben een specifieke inrichting gekregen met een eigen sfeer. De relatie met de interieurs van het ZorgHotel bij het Maasstad Ziekenhuis en het woonzorgcomplex aan de Burghsluissingel is duidelijk leesbaar.

Opdrachtgever architectuur:
Aafje
Opdrachtgever interieur:
Aafje
Architectuur:
0-10 Architecten
Interieur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Ontwerp:
2011 - 2013
Uitvoering:
2013
Uitvoerende partijen:

WaVo [Van Waning & Van de Vorm] • A&B Electrotechniek • Form Finish Interieurbouw

Fotograaf:
Huib Kooyker
Slinge 72 - 76
3085 EW
Rotterdam