Woonzorggebouw Aafje Burghsluissingel • Rotterdam

Woonzorggebouw Aafje Burghsluissingel • Rotterdam

Aafje heeft een eigen visie op zorg, waarbij steeds de individuele wensen van de gast of de bewoner centraal staat. Om die visie en de identiteit van de organisatie ook binnen de verschillende gebouwen beter herkenbaar te maken, heeft Abrahamse De Kock Architecten een aantal uitnodigende interieurs ontworpen. Na de realisatie van het in de zorgsector gewaardeerde Zorghotel bij het Maasstad Ziekenhuis, volgden de interieurs voor de woonzorggebouwen aan de Burghsluissingel en de Slinge in Rotterdam. De inrichting van de algemene ruimten, de ontmoetingsruimte en de kantoren in deze nieuwe complexen sluit naadloos aan op de architectuur van de gebouwen. Ze hebben een warme en hedendaags uitstalling, die goed in de smaak valt bij de wat oudere doelgroep. Naast het ontwerp van al het maatwerk meubilair, de keuze van de losse inrichting, de kleuren en materialen voor het interieur, de volledige stoffering en de verlichting, is ook de signing door ons bureau ontworpen.

Het woonzorgcomplex aan de Burghsluissingel in Rotterdam is een ontwerp van De Nijl Architecten. Het bestaat uit drie fraaie torens met zes woonlagen, onderling verbonden door een lage bebouwingstrook. Hierin bevinden zich de ontmoetingsruimte voor de bewoners en de kantoren. De relatie met de interieurs van het ZorgHotel bij het Maasstad Ziekenhuis en het woonzorgcomplex aan de Slinge is duidelijk leesbaar. Het lichtplan, de maatwerktafels, de comfortabele gestoffeerde stoelen en de fraaie vinyl vloerbedekking zijn goed op elkaar afgestemd. De ruimte is verder voorzien van een kenmerkende caramelkleurige bamboe lambrizering. In deze wandbekleding zijn ook de gaderobe en de ombouw van de keuken opgenomen. De kopse zijde van de ontmoetingsruimte is voorzien van een wandbrede afbeelding van de Nieuwe Maas en het Noordereiland.

Opdrachtgever architectuur:
Aafje
Opdrachtgever interieur:
Aafje
Architectuur:
De Nijl Architecten
Interieur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Ontwerp:
2010 - 2011
Uitvoering:
2011
Uitvoerende partijen:

GN Bouw • Bottesteyn Interieurs

Fotograaf:
Huib Kooyker
Burghsluissingel 1-111
3086 VC
Rotterdam