Uitbreiding woonhuis Vrieseweg • Dordrecht

Uitbreiding woonhuis Vrieseweg • Dordrecht

Op de plaats van een bestaande garage is een lichte en op de tuin gerichte uitbreiding gerealiseerd, met daarin een grote woonkeuken en fietsenstalling. De bestaande woning uit begin vorige eeuw ligt aanzienlijk hoger dan de grote achtertuin. Door de begane grondvloer van de uitbreiding lager te maken dan die van de woning onstaat een betere relatie met de tuin. De nieuwbouw bestaat uit een gemetselde schijf als afscheiding naar het naastgelegen erf, waarachter een transparante woonkeuken is gerealiseerd. Aan de terraszijde is een doorgaande lange bank ontworpen. Het erkertje - dat zichtbaar is vanuit de bestaande woonkamer - is voorzien van een glazen dak, waardoor de transparantie wordt verstrekt. De uitbreiding is voorzien van grote overstekken, die aansluiten bij die van de woning en de relatie met de tuin versterken.

Opdrachtgever architectuur:
De heer & mevrouw Van der Draai
Architectuur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Uitvoering:
2008
Uitvoerende partijen:

Aannemingsbedrijf J.A. de Heer bv

Fotograaf:
Huib Kooyker
Vrieseweg
3311 NV
Dordrecht
Nederland