De School Mühring • Dordrecht

De School Mühring • Dordrecht

Het bestaande monumentale gebouw van De School Mühring is uitgebreid met drie lokalen voor de onderbouw. Om aan bezwaren van omwonenden tegemoet te komen is de gebouwhoogte ter plaatse van de belendingen geminimaliseerd. In het lage bouwdeel verbindt een lange - van daglicht voorziene - speelgang de lokalen met de bestaande school. Tussende gang en de hoge lokalen is een deels transparante kastenwand opgenomen. De klassen kunnen zich profileren door de uitgebouwde vitrines in de buitengevel. Het materiaalgebruik, zoals de robuuste dikformaat bakstenen, voegt zichnaar het bestaande gebouw terwijl het er zich ook van onderscheidt.

Opdrachtgever architectuur:
Dordtse Schoolvereniging voor Basisonderwijs op Algemene Grondslag
Architectuur:
Abrahamse De Kock Architecten BNA
Ontwerp:
2003
Uitvoering:
2004
Adviserende partijen:

Ingenieursbureau Concretio • Sonus, Raadgevende ingenieurs

Uitvoerende partijen:
Aannemersbedrijf Pullen bv • Quota Installatie techniek bv • Drielanden Groenvoorziening

 

Fotograaf:
Huib Kooyker
Vrieseweg 92
3311 NZ
Dordrecht
Nederland